Home

Decoratieve chevron

Onze diensten

Decoratieve chevron

Digitale archivering

Ons digitaal archief
Pijl decoratief
Decoratieve chevron
Archiveren van informatie

Stel eenvoudig een compliant digitaal archief op

Waar voorheen het besluitvormingsproces volledig fysiek en op papier verliep, is informatie tegenwoordig grotendeels digitaal beschikbaar. Dat betekent dat archiefstukken niet langer in stoffige dozen in een kast staan, maar in een database zijn opgeslagen. Dat betekent dat ook archivering digitaal plaatsvindt. Daarvoor moeten lokale overheden zich aan de Archiefwet houden. Met NotuBiz beschik je over alle functionaliteiten voor een volledig compliant archiveringsproces.

Voorbeeld record management module
Decoratieve chevron
Extra ondersteuning

Welke ondersteuning past bij jouw eisen en wensen?

Politiek Portaal is modulair op te bouwen. Je kiest zelf welke diensten en modules het beste bij jouw wensen en behoeftes past. Zo sluit onze oplossing altijd aan bij jouw specifieke werkproces! Ook ons digitaal archief is naar wens uit te breiden en kent verschillende functionaliteiten.

Decoratief icoon

Bewaren en bevriezen

Informatie blijft op de juiste manier bewaard op basis van bewaartermijnen vanuit de Selectielijst. Vergaderingen kunnen worden bevroren om authenticiteit en persistentie te borgen. Zo blijft deze altijd beschikbaar en openbaar raadpleegbaar.
Decoratief icoon

Recordmanagement

Informatie kan op de juiste wijze worden beheerd tot de bewaartermijn nadert of is verstreken. Daarna kan deze informatie worden vernietigd of overgebracht met goedkeuring van de archivaris, inclusief eventuele beperking van openbaarheid.
Decoratief icoon

Overbrengen en archiveren

Na het eventueel beperken van de openbaarheid of uitzonderen van vernietiging kunnen de archiefbescheiden via SIP-files worden overgedragen op basis van de TMLO standaard, inclusief belangrijke aktes en verklaringen.
Extra ondersteuning
Pijl decoratief
Wil je meer weten over digitale archivering vanuit Politiek Portaal? Download ons whitepaper!